det gröna hemma

yrsa önskade ett inlägg om våra växter hemma och jag ser yrsa som min typiska bloggläsare så jag hoppas någon annan också vill se ett helt inlägg fullt med blommor och blad (mest blad). jag kan typ inget om växtskötsel eller namn men älskar att omge mig av grönt så hemma finns ett litet (tåligt) gäng att show off!

det gröna i vårt hem11vi börjar här på fönsterkarmen vid sängen. en pelargon som jag tycker växt sig till en så gullig form.

det gröna i vårt hem1

två stycken som jag inte vet vad de heter (kanske vet någon av er?) som hänger i amplar som jag knöt när jag och floran var på ampelkurs i betonggruvan! här i hängde en silverranka som först såg ut såhär för att sen växa sig såhär stor vilket var för stort för dess kruka och den tappade blad och blev gul. vila i frid silverrankan. tog dock lite skott från den som lever vidare på andra platser som ni snart ska få se

det gröna i vårt hem2under fönstret står en kalatea som nyss inhandlades på plantagens halva priset för ett par helger sen. hade en liknande förut som dog. hoppas på bättre lycka nu när den inte står i direkt sol någon gång under dagen.

det gröna i vårt hem3vidare till elfahyllan i sovrummet som också har några grönisar. tror den högra heter fjädersparris! tycker om den men den har blivit lite gles.

det gröna i vårt hem4till vänster en guldpalm som vi köpte för att johan tyckte den lät så fint när bladen prasslade & till höger någon form av kaktus som har fått en så skrattretande utväxt som jag inte har hjärta att klippa ned.

det gröna i vårt hem5över till vardagsrummet! till vänster om vår tvbänk: en svärmorstunga en annan sorts kalatea (bättre bild här) och en avokadokärna som blivit ett litet träd. och en till avokado på andra sidan tvn.

det gröna i vårt hem6låt oss titta på platsen med flest växter som är fönstret i vardagsrummet. med den stora paraplyaralian i mitten. som ett träd.

det gröna i vårt hem7till vänster en stickling från silverrankan och i mitten min favoritväxt hemma just nu tror jag. eller vad vet jag älskar ju alla av de små liven. den har jag lärt mig heter »triangeloxalis« och stänger sina klöverblad på kvällen. cute va. till höger små ekollon som ligger för att gro jag vill göra en ekskog igen som jag gjorde för några år sen.

det gröna i vårt hem8denna lille vän mådde inte alls bra här eller i dagarna efter bilden togs men nu har jag flyttat den till en mörkare plats i lägenheten å den mår bättre nu. fju. det är en kungsbegonia tydligen.

det gröna i vårt hem9bredvid en palettbladsstickling som jag fick av inläggsönskaren i fråga! den ska få rota sig lite till sen ska den planteras. till höger om den den lille gulliga minibladsträdet som tydligen heter »sophora« och väldigt lätt dör (håll en tumme för vår). det fick jag lära mig i växtgäris på facebook (världens bästa grupp) <3

det gröna i vårt hem10bredvid den en helt obarmhärtigt sönderklippt monstera (som blev så stor och gul och sliten att jag var tvungen pga platsbrist men den såg ut såhär innan det hände) omplanterad och den verkar ta sig!!! ser ni ett litet nytt blad på väg.

det gröna i vårt hem12bredvid soffan en liten elefantöra som jag trodde skulle dö för ett tag sen men som nu har repat sig (i det här inlägget kan en se den när den var mer en baby & även pelargonen i början på inläggen i blommande tillstånd) & ett litet träd av något slag jag tror att det är en fikus.

det gröna i vårt hem13mellan dem står två små sticklingar och kommer aldrig få rot måste kanske flytta dem till fönstret.

det gröna i vårt hem14två minisar i stringhyllan i vardagsrummet. en suckulent av något slag och en ingen aning. en minifikus kanske?

det gröna i vårt hem15slutligen på krukhyllan i samma bokhylla en annan bebis till den gigantiska silverrankan som dog för ett tag sen. skar av några blad och satte i vatten när jag insåg att den ej gick att rädda och den lever och frodas. målet är en kamouflerad bokhylla i sinom tid vi får se hur det går! slut på redovisningen av djungeln hemma.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Hej! Hittade hit pga dina växter, så fint (och tänker att det skadar inte att kommentera även fast det är 3 månader gammalt inlägg)! Jag undrar också om växtgärisgruppen, är det medlemsstopp? Har försökt leta rätt på den på Facebook men har inte lyckats 🙁

  Cornelia 2016-12-12 21:59:53
  Svara
 • så fint innlegg!
  alt grønt <3

  marire 2016-10-08 08:52:41 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Detta är nog mitt favvoinlägg of all times!!

  Ellen 2016-09-26 17:17:39 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Tips! Den där triangeloxalis-plantan ser precis ut som vad min mamma har planterat i trädgården, och går att äta! Brukar blanda i bladen i sallader 🙂

  Anna 2016-09-22 17:55:33
  Svara
 • Så härligt med växter och så fint du har det! Jag tror att den högra i ampeln är någon typ av ”vandrande jude” (jag vet, märkligt namn!!)

  Karin 2016-09-21 23:57:26
  Svara
 • omg dendära krukhyllan på stringhyllan!!!! vart fick du tag i en sån en gång i tiden??????

  krukhylla 2016-09-21 21:01:59
  Svara
 • Men åh vad mycket fint!! 🙂

  Amanda 2016-09-21 19:26:50 http://amandafelicia.com
  Svara
 • hallå den lilla sidohyllan trill stringhyllan, är den hemmagjord på något sätt?

  a 2016-09-21 19:10:30
  Svara
 • men åh älskar med massa bladväxter! rekommenderar en monstera, såå rolig att följa och så coolt hur den får nya blad! min har jag på golvet och är så jäkla stor nu. yey! men undrar två grejer; dina ekollon, har du bara lagt dem i vatten? och avokadon, samma där, ser ju att du ha jord men kan man ha dem liggandes i vatten också? kram!

  Pauline 2016-09-21 16:51:22
  Svara
  • Svar på Paulines kommentar.

   jag har en som också precis fått ett sådant som jag skrev i inlägget! älskar monstera!

   ja! bara i vatten för att gro i ett soligt fönster. det tar tid och du får byta vatten då och då men hittills har det fungerar för mig. både för ekollon och avokado. 🙂

   Sara Edström 2016-09-21 17:44:06 http://www.sar.as
   Svara
 • mmm så fint! Blir jätteavis, i mitt korridorsrum finns endast en liten minikaktus…

  Ebba 2016-09-21 12:59:32 http://ebbaoctavias.blogg.se
  Svara
 • aaah sa sjukt fina! Gud so *inspired* nu!

  Carina 2016-09-21 12:53:23
  Svara
 • jisses va fint! flyttar ut ur min korridor och in i lägga om två månader typ och tänkte att jag skulle bombardera det stället med växter! så fint!

  anna 2016-09-21 10:01:57 http://whiskeysour.blogg.se
  Svara
 • YES TACK SARA vad fint <3

  yrsa 2016-09-21 09:21:12
  Svara
 • Växer är ändå lätt finaste inredningselementet!

  Kaneli 2016-09-21 09:17:55 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!