mina brickor

när jag visade vårt kök i den ihopknåpade kökslistan så fick jag finfint gehör på ett ingående inlägg med min bricksamling så här kommer det!

brickor1även om vi bor på 36 kvadrat och kanske inte riktigt behöver en bricka alltid för dess egentliga funktion (alltså så en slipper gå i långa omgångar med mat hehe) så piffar det ju onekligen upp en liten måltid. de ligger där ihopträngda i det geniala brickutrymmet i vårt lilla kök.

brickor5den röda runda i plåt fick vi på loppis pga köpte så mycket annat (annars skulle den kostat hela fem kronor) och den avlånga med frida kahlo är min perfekta enpersons-mellisbricka. jag fick den av erik och madden i födelsedagspresent en gång.

brickor3vi har några teakbrickor från loppis också! den vänstra är en av de mest använda när en ska ut på gården och äta pga spillkant och handtag = *praktisk*. den högra funkar likt den röda runda utmärkt som en ensamlunch i sängen/framför tvn-bricka.

brickor4den här teakbrickan har väldigt sällan om ens någonsin använts som matbricka men som vasbricka (t ex till ekollon som ni kan se i detta inlägg). det slog mig dock nu när jag tog dessa foton att den ju skulle vara PERFEKT som bricka till en väldigt lång rulltårta. så det kanske det blir inom en framtid.

brickor6sen har vi två stora runda från svenskt tenn! den vilda med en massa färger fick jag i julklapp av johan för några år sen och den har trofast tjänat många frukostar  instagram 

brickor7estrid ericsons elefanter fick jag nu nyligen i examenspresent från några vänner till familjen. så himla fin och klassisk.

23slutligen minibrickan från marimekko. förr funkade den som liten frukostbricka men numer huserar olja salt och vinäger osv där

johan ordinerade köpstopp på brickor ett tag men tycker inte det var orimligt många?! ni som också sa att ni har brickmani hur många har ni? vill veta var jag ligger på skalan hehe. puss

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Jag har 6 brickor på 26kvm, kamske också överdrivet men mysigt!

  Paula 2016-08-29 11:59:20
  Svara
 • Jag erkänner rodnande att jag har inte mindre än 17 brickor i min samling. Älskar dem.
  Du ligger i lä och min ordination är att du kan köpa om du hittar finbrickor på loppis.

  Sanna 2016-08-26 17:25:33
  Svara
 • Alltså, så himla fina allihopa. Din smak är ypperlig!
  Kram

  hanna ackribi 2016-08-25 18:33:10 http://ackribi.blogspot.se
  Svara
 • Åh fullt rimligt antal tycker jag! Såå fina! Har fyra and counting 😉

  Emma 2016-08-25 16:46:18
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!