den ihopknåpade kökslistan

den ihopknåpade kökslistani min lista på inläggsförslag som ni givit (fortsätt gärna om det är något särskilt ni önskar!) fanns en önskan om att jag skulle visa vad vi har i köksskåpen hemma. alltså vad vi äter på i princip! var lite svårstartad så jag gjorde en lista av’et istället. och inte bara porslin för det fanns annat roligt att titta på också. här är grejer i köket hemma hos mig & johan:

den ihopknåpade kökslistan den godaste koppen att dricka ur: det är den lilla blåprickiga i mitten lite till vänster på hyllan ovan. adam från gustavsberg. älskar att dricka kaffe ur koppar med tunn kant! i övrigt som ni ser har vi mycket udda koppar det finns för mycket fina koppar i världen för att bara ha en servis.

den ihopknåpade kökslistanden finaste koppen: de här marimekkokopparna. minus för tjock kant men plus för så fin form.

den ihopknåpade kökslistan

den finaste skålen: mon amie från rörstrand! som på bilden står på gröna loppisassietter.
& den godaste att äta ur: samma som ovan! pga bra form och tunn kant. helst ska det vara stekta rester som ätes ur mhm. frukostsoyghurten är dock godast ur de som skymtas till höger små vita enkla skålar från lagerhaus också. i perfekt storlek.

den ihopknåpade kökslistan(alltmöjliglådan = den lådan där allt som inte har en egen plats i hemmet hamnar i. vi har två st hemma och båda är i köket)

två saker från alltmöjligtlådan: myggmedel & en engångskamera som jag hittade nu! måste se ifall det finns något kvar på den/går att framkalla. annat som går att skymta i dessa lådor är dymomaskin såpbubblor sidenband kortlek batterier pass grattiskort osv osv osv.

den ihopknåpade kökslistanvad står på hyllorna som nästan inte går att nå: kokböcker och allt mitt drinkpiff. kan ej räkna på min ena hand hur många gånger jag haft ut alla sugrör över hela golvet för att jag varit för lat för att hämta en stol att nå dem. och så till höger: skåpet ovanför skafferiet högst upp har vi våra *fulchampagneglas* som är reklamglas som vi brukar ta med på picknick. också våra indiska serveringsskålar för grytor och längst bak skymtar jag ett paket rice crispies-flingor?! äter aldrig det och tur det pga skulle kanske inte ens nå med en pall.

den ihopknåpade kökslistanen favoritsak i köket: det här lilla sake-setet. tycker om mönstret och färgen så så mycket och försöker ständigt hitta nya användningområden för så jag kan använda dem ofta. förutom sake kan en ha soja i dem eller annan sås och doppa från/som äggkopp/kannan som liten mjölkkanna. jag köpte den på TGR för kanske… tre år sen?

den ihopknåpade kökslistanhur gör du helst kaffe: i moccaexpress! så piffigt att dricka från den. men oftast blir det i kaffebryggaren pga lat. vår mocca master som vi fick av min farmor och farfar. johan är lite nördig på denna front så vi har typ fem olika sätt att göra kaffe hemma.

den ihopknåpade kökslistanden mest onödiga saken i köket: äggklockan som ju bara blir för dekoration. finnes ju iphones för såna grejer nu för tiden. det här når jag förresten kanske inte heller, det är den översta delen av en hylla som vi byggde vid småhyllorna som döljer gasrören till spisen.

den ihopknåpade kökslistanhur ser besticken ut: såna här i backelit! fyndade på tradera för typ ingenting.

den ihopknåpade kökslistanhur ser tallrikarna ut: helvita med en liten blå kant. de är från habitat men över två år gamla så går kanske inte att köpa längre.

den ihopknåpade kökslistanen bild på innehållet i kylen: väldigt skralt just nu vi ska ju resa bort om ett par dagar. men viktiga saker som champagne och jordgubbar och jordnötssmör och en matlåda stuvad pasta i varje fall.

den ihopknåpade kökslistanden ihopknåpade kökslistanen bild i skafferiet: massa udda grejer huller om buller här. ordningen symboliseras fint med nudlar + honung + mozarthjärtan + svampbuljong + müsli + vaniljsocker bredvid varandra hehe. men jag hittar i varje fall!

den ihopknåpade kökslistanden ihopknåpade kökslistanen knäpp-fin grej: den här mässing-kapsylöppnaren som jag köpte för fem spänn på loppis som har en halvliggandes person som motiv. tung och väldigt skön att öppna med är den men borde kanske putsas lite.

den ihopknåpade kökslistandet som jag skulle bli lessnast över om jag tappade i golvet: kann-tornet! arvegods i från serien colorado från gustavsberg. älskarom!

den ihopknåpade kökslistandet jag skulle kunna *råka* tappa i golvet: johans dyra vikingamuggar från målerås glasbruk. nä skämt åsido skulle inte vilja ha sönder dem men tycker de är liiite obehagliga/läskiga. av mats jonasson och de heter loke.

den ihopknåpade kökslistannågot udda: omaka assietter jag alltid vill köpa på loppis och alltid får frågan ”men vad ska vi med alla omaka assietter till” och jag bara svarar ”olivfat” och nu äter vi ganska ofta oliver så det funkar som köpargument. t ex det här mon amie-fatet.

den ihopknåpade kökslistansist och inte minst vill jag bara visa min bästa stash i köket och det är BRICKHYLLAN. så bra uppfinning för en brickfetishist som jag själv. kanske blir det ett inlägg med min bricksamling någon gång? älskar brickor kan knappt låta blir att köpa och har samlat ihop ett gäng. men nu slut på köksgrejer för den här gången. hej hej!


mer inlägg om hemma hos oss:
när hemma hos oss blev hemma hos oss
sofia byströms foton från hemma hos oss
hemma hos oss fyller två år
en liten arbetsplats i ett sovrum

eller i kategorin »bo«

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Gillar inlägget skarpt är också en koppsamlare och bricksamlare,så ja gärna ett brickinlägg 🙂

  T 2016-06-14 21:27:03
  Svara
 • Blir nykär igen i mina egna grejer när jag ser att du har likadana men kombinerar dem olika! Skulle äääälska ett brickinlägg, har lika stor fetisch på det som glas och orla kiely-prylar ? vill också säga att du är bäst och att vi stod bara någon meter från varandra när Florence + the machine spelade på way out west, men att min pojkvän tyckte jag va alldeles för starstruck/bubblig för att gå fram. Ångrar att jag lyssnade på honom, för tycker fortfarande att du verkar så härlig/fin/strålande. Hoppas ni får en underbar resa ?? många tusen kramar!

  Elise 2016-06-10 23:53:23
  Svara
  • Svar på Elises kommentar.

   ok då ska jag göra ett brickinlägg till dig <3 och alltså fan vad fin du är men du MÅSTE lova att komma fram nästa gång pga inget är pinsamt ok ❤️❤️❤️ puss!!!

   Sara Edström 2016-06-14 13:17:56 http://www.sar.as
   Svara
 • Älskare! Åh bästa grejerna ni har, blir så himla inspirerad ju <3 gärna brickinlägg!!

  Emma 2016-06-09 22:24:42
  Svara
 • Fint inlägg <3

  Marlene 2016-06-09 09:40:41
  Svara
 • Så avis på bersåkopparna. Finaste finaste serien <3

  Klara 2016-06-08 14:00:30 http://klaraamandas.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!