en liten arbetsplats i ett sovrum

eller: en liten arbetsplats i vårt sovrum närmare bestämt!

jag och johan har varit väldigt veliga när det kommer till ”kontor” här hemma. först hade vi ett väldigt odjupt men brett skrivbord (<– se bild) för att båda skulle kunna sitta bredvid varandra. det visade sig inte funka för vi satt aldrig där i varje fall.

vi ville ha någonstans där en kan sitta och jobba samtidigt som det behövs förvaring och ett skrivbord som inte är för stort så en få plats att sitta utan att slå i sängen (ett pussel alltså pga litet sovrum). när johan köpte en dator när jag var i london i ett par månader så var vi tvungna att fixa’t. vi funderade på att köpa ett stringsystem (och gjorde t o m ett provisoriskt skrivbord för att testa storleken) men kom fram till att de breda sidorna på stringen gjorde det lite för trångt och att öppna hyllor skulle göra det mer luftigt. så för någon månad sen så bestämde vi oss för elfa och deras traditionella hyllsystem pga billigt och fint (de har dock även ett lite mer fancy som heter decór med dolda konsoler). vi fick inspiration till formen på hyllan från den här pinterestbilden men vi valde en hylla i vitt. så: efter en dag av skruvande borrande nytt pluggköpande pizzapauser och godispauser så var det klart!!!

tycker om att hyllplanen är olika breda så det blir lite dynamik i det hela. de smalare hyllorna hade inte elfa inte i måtten vi ville ha så vi sågade itu breda hyllor och fäste en kantlist på dem. funkade det med! ok nu ska jag sluta babbla och visa istället.

arbetsplats elfasystemsåhär ser det ut! det syns inte på den här bilden men sängen står alltså med långsidan mot den är väggen som ni ser att dörrkarmen på.

arbetsplats elfasystemi hyllan har vi t ex pärmar. en för mig en för johan en för mitt företag och en för läggan. de kommer från weekly by diamon på åsögatan och jag tycker de är så himla fina. bredvid står en skokartong som jag har klätt i marimekkoinslagspapper och i den ligger mina goauchefärger. den gröna tyglådan klädde jag själv när vi hade en workshop med klassen på profilskaparna.

arbetsplats elfasystemett litet kaktus/succulent-stilleben. i krukor från återvinnarna i skanstull.

arbetsplats elfasystemskrivbordsskivan är precis lagom lång&djup och eftersom tangentbordet är så litet så kan en utnyttja det till att t ex sitta och rita också = ++++

arbetsplats elfasystemoch min symaskin får äntligen se dagens ljus och inte vara instuvad i en garderob! <3

arbetsplats elfasystemän sålänge har hyllan inte hunnit belamras med så mycket böcker och nu står här bara några fina tills vidare. johans the manual ett par hall of femmes & tryckfärgsguide & i <3 paper av fideli sundqvist + den vackraste boken som finns ungefär: expeditionen. mkt inspirerande och bra grejer.

arbetsplats elfasystemden gamla lampan köpte jag för några år sen på loppis för ungefär en femtiolapp.

arbetsplats elfasystemen bra grej med elfa är ju att skenorna funkar att fästa magneter på! så nu hänger just nu ett vykort från tiogruppen och en fotoremsa på mig sofia (också påhittaren av magnetfästning på skenorna <3) och johan för ganska precis ett år sen.
arbetsplats elfasystemunder skrivbordet står ett tidningsställ med akvarell- & skissblock & prints som kanske ska upp på väggar i sinom tid. det kommer från åhlens om jag inte missminner mig. fanettstolen vi använder tills vidare är en av våra matbordsstolar. det är nästa punkt på listan att hitta en bra kontorsstol! hjul inget krav men helst nätt och med armstöd. tänker kanske nåt liknande det här? 

arbetsplats elfasystemunder skrivbordet står också en metallhurts på hjul från ikea med duktigt märkta lådor för t ex viktiga papper = bonuskuponger från ica och räkningar-ish

arbetsplats elfasystemen bra grej med den här lösningen var också att nu har vi plats för den lilla fåtöljen i sovrummet och kan ha värsta lilla myshörnan som jag tänker mig att jag sitter och läser någon fin tidning i men som i verkligheten mest funkar som avlastning för använda kläder. till vänster om i röd hinzaväska huserar den blygsamma vinylsamlingen och till höger om på golvet bredvid tidningsstället står vinylspelaren.

arbetsplats elfasystemtycker det blev så bra! här sitter jag och är produktiv till tusen. det allra bästa är att symaskin pennor penslar är så mycket mer tillgänglig såhär än i en låda i garderoben. mise en place = bra för kreativiteten. lite tomt fortfarande men tänker att det förmodligen kommer tillkomma en hel del prylar som de också kommer behöva mise en place:as i sinom tid och då är det bra med plats. klart slut!

ps. fina underbara ni. glöm inte blogghjälpen. snart har vi nått insamlingsmålet! <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • hej! Vad är det för mått på hyllorna? De smala och den breda som fungerar som skrivbord? Så fint!

  em 2016-10-22 21:43:16
  Svara
  • Svar på ems kommentar.

   hej! skrivbordshyllan är 120 cm, likaså de långa över. de smala hyllorna till höger är två långa hyllor om vi kapade på mitten och satte en kantlist på = 60 cm.

   Sara Edström 2016-10-23 10:31:42 http://www.sar.as
   Svara
 • Så himlans fint Sara!

  Amanda Berglund 2015-09-24 14:56:02 http://amandaberglund.com/blog
  Svara
 • ser fint ut och jag älskar taklampan! finns den att köpa pa www (hoppas!)? glad söndag!

  silja 2015-09-13 10:28:54
  Svara
  • Svar på siljas kommentar.

   hej! vi köpte den på en lampbutik på hornsgatan och jag minns tyvärr inte vad varken namnet på butiken eller lampan nu. 🙁 men har för mig att butiken ligger lite i höjd med zinkensdamm ungefär! glad söndag <3

   Sara Edström 2015-09-13 21:18:44
   Svara
 • Oh, vad är det för taklampa??

  Sofia 2015-09-12 20:31:03
  Svara
 • Men hur fint blev inte det där!!! Vi valde också Elfahyllor till vår nya lägenhet, älskar dem (trots att det var något knepigt att montera)!

  Lisen 2015-09-12 09:49:32 http://www.absolutlisen.se
  Svara
  • Svar på Lisens kommentar.

   tack!! och svårt: jaaaa!!! vi satte verkligen vår relation på prov den dagen hehe.. passed the test!!!

   Sara Edström 2015-09-13 21:20:10
   Svara
 • Var kommer den fina taklampan på sista bilden ifrån?! Första taklampan ever som jag gillar.

  Karin 2015-09-12 09:15:33
  Svara
 • Hej! Så fint! Vart kommer den finfina fåtöljen ifrån?? Kram Maila

  Maila 2015-09-11 09:29:18
  Svara
 • så jävla fint!!!! bra jobbat

  madde 2015-09-11 08:27:29 http://emmyekdahl.com
  Svara
 • Jättefint! Att hitta möbler som fungerar då utrymmet inte är så stort är inte helt enkelt. Det ser ut som ni lyckats bra. Och tomma hyllor… De lär nog inte vara tomma särskilt länge. 😉

  Elisabet :) 2015-09-11 07:29:44 http://www.morochdotters.se
  Svara
 • Superbra lösning! Blev ju hur fint som helst 🙂

  sandra 2015-09-11 06:31:27
  Svara
 • Haha, jag och min kille utgick från samma bild när vi satte upp våra hyllor i våras. Kul sammanträffande!
  På tal om stol, såg denna på Ikea häromveckan å den va jättefin å skön. Tips.

  http://m.ikea.com/se/sv/catalog/products/art/80250721/

  T 2015-09-10 22:24:22
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!