tack & adjö 2015

det här med årssammanfattningar. försöker komma på vad den egentligen ska fylla för funktion och det handlar väl kanske mer om reflektion än redogörelse för mig. får panik av att försöka samla ihop och noggrant ge ett årsreferat. jag vill inte trötta ut er med tolv snarlika inlägg på raken (ok erkänner är även lat). det är så knäppt egentligen. kanske att det är just 365 dagar som det är tänkt att samla upp och »det här har jag gjort«. men jag tycker ju om tid avsatt för *reflektion*. en märker ju oftast inte vad som händer inuti med en själv när det väl händer och det blir så tydligt när en har tidsramar inom vilka specifika händelser tog plats.

jag hade två mål för det här året och kort sagt var det ena att få mindre kval över att inte räcka till och det andra att vara mindre digital. jag tycker att jag klarat mig fint på den första (det är fruktansvärt jobbigt men bara att säga det högt och till många gör att det blir mer riktigt och ok. en är inte en dålig vän/partner om en inte alltid kan eller orkar och en måste inte alltid göra allt) och ok bra på det andra. en del i den andra var att ha en reading deprivation minst en dag i månaden och det gick uselt men ska försöka mig på det igen i år.

målet för nästa år är nog att försöka att inte hamna i något som gör att jag inte utvecklas. jag kommer (förmodligen peppar peppar) ta examen från min utbildning och förmodligen söka jobb (eller plugga mer vem vet). från att vara i ständig livskris och ifrågasättande av allt en gör såhär i skolan till att få rutiner och en arbetsplats skrämmer mig lite. är lite rädd att hamna i ett spår bara för jag är ju så himla bra på att vara duktig rätta i ledet och liksom göra vad som förväntas men jag vill ju mer än bara det. prova nytt och javisst nöta och bli otrolig men jag vill också ha dalar och toppar.

så många saker som en gör för första gången och glömmer bort. som att jag har praktiserat ett yrke jag bara kastade mig in i och som jag älskar & »flyttat« till london i nio veckor utan att känna en kotte dit jag skulle för att testa det. = också jobbat på ett annat språk än svenska. jag har fått flytta min lilla internetdagbok till metro och börjat få (lite) betalt för att blogga. jag har varit i italien & i sverige sytt om gamla kläder till nya kläder i ett köpcentrum & formgivit en förpackning om nu finns i butik. jag har fått ta emot en träpenna i london med sofia och marcus & jag har varit i helsingfors med johan. jag har aktivt lagat vegansk mat & gått ensam på museum. flera gånger. jag har fakturerat och cyklat i stan och skaffat ett gymkort (obs mina sämst investerade pengar någonsin är så dålig på att utnyttja det).

jag har fått omges av så fantastiska underbara människor som lyft mig. jag har träffat nya personer som lärt mig om världen och mig själv och jag har fortsatt få vara vänner med de mina bästa älska dem mer och slutat träffa personer jag mår dåligt av. jag har varit kompiskär en två tre gånger minst det här året och jag är fortfarande så förbannat kär i honom och han i mig tack för det.

jag har lärt mig så mycket. det slog mig i år att det är så enkelt det mesta liksom på nära håll och i backspegeln. kanske gjorde det också att jag blev mer likgiltig. som att stora steg som en trodde var inte alls visade sig vara såna kliv och allt plattades liksom ut lite. att byta vardag är en bagatell och att komma tillbaka egentligen samma sak. för att ta ett exempel.

det är ju så mycket att en nästan får krupp och som om det vore det viktigaste att allt kom med. tur en har en blogg som en också kan se tillbaka i. här är bara åtta bilder per månad som påminner mig om vad som mer hänt i år. som kanske inte var det första gången men absolut saker att kapsla in och minnas.

JANUARI
01jan

FEBRUARI
02feb

MARS
03mars

APRIL
04apr

MAJ
05maj

JUNI
06juni

JULI
07juli

AUGUSTI
08aug

SEPTEMBER
09sep

OKTOBER
10okt

NOVEMBER
11nov

DECEMBER
12dec

alltså: aldrig stanna. 2015 jag tycker om dig så himla himla mycket. du var så bra. nu ser jag fram emot nästa och är exalterad samt livrädd. puss

 


hejdå 2013 & hejdå 2014

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • sara jag är så glad att du är min kompis <3

  alexandra 2016-01-03 20:51:28 http://alexandramabon.com
  Svara
 • så himla fint att läsa sarko. vad glad jag är att vi är vänner <3 kravlöst och härligt och inspirerande!

  Flora Wiström 2016-01-02 05:13:22
  Svara
 • Varför börjar du inte ny mening med versal? Tror du att du har kommit på något världsomvälvande stilistiskt sätt att skriva på? Det ser tyvärr bara slarvigt ut och påminner om lågstadiet.

  Sanna 2016-01-01 19:39:01
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   nä det har jag väl inte påstått. tur att en inte tvingas läsa min blogg. om en tyvärr inte skulle gilla slarv och lågstadie alltså.

   Sara Edström 2016-01-02 11:50:09
   Svara
 • det her er så fint! du skriver sånn at det kjennes.
  gode ønsker for 2016!

  marire 2015-12-31 15:34:14 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • DET HÄR ÄR SÅ FINT SARA <3

  chrissy 2015-12-31 14:13:42 http://highfivelivet.blogspot.se
  Svara
 • vad fint!!!

  yrsa 2015-12-31 12:39:05
  Svara
 • Du är bäst!! verkligen. puss

  Alicia 2015-12-31 12:21:26
  Svara
 • Ser ut som om du har hatt eit fint år, håpar 2016 blir minst like bra. Godt nyttår!

  Synnøve 2015-12-31 10:59:49 http://itadakimat.com
  Svara
 • din blogg är amazing och jag håller med så väldans i märkligheten om att en ska summera och summera men inte reflektera. tycker reflektioner är himla viktigt för självutvecklan och det är fint att läsa dina ord + kika på dina fantastiska bilder. puss på det och gott nytt år!

  hannah 2015-12-31 10:37:46 http://cupofpositive.com
  Svara
 • förbannat bra år sara!!!!! Ses snart <3

  beata 2015-12-31 08:00:07 http://radarmagazine.se/beata/
  Svara
 • ååå jag e så febrig å känslig så jag börjar gråta love u forever

  ante 2015-12-31 06:06:56
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!