söndagssammanfattning X

hej god söndagskväll! först vill jag be om ursäkt å min dåliga bloggighet denna veckas vägnar. lovar att nästa blir bättre. nu börjar ny kurs som är motion design (rörligt) och det känns som att den här veckan i varje fall kommer vara mer normal än den senaste varahemma/varaiskolan/sova-mässigt. och just! tack tack tack för alla fina himla ord i inlägget under. ni är så rara så det inte är klokt.

nu kommer veckans söndagssammanfattning för den tummar en ju inte på och i denna version kommer ni få se många bilder hur det kan se ut en sista vecka innan slutpresentation i kurs = inte så flådigt men kanske kul ändå. här kommer den söndagslistan:

söndagssammanfattningi måndags kväll när jag och sofia fick hjärnsläpp pga så jäkla hungriga på skolan sprang ner till coop och virrade runt i typ en kvart innan vi kom ut med….. varsitt paket kalla pannkakor en liten sylt och varsin banan? haha så dåligt val särskilt eftersom vi inte ens värmde dom utan bara moffade i oss och de liksom sprack för de var så torra. så det kan bli när en sitter och jobbar och klockan blir nio och bara vill ha billig middag nu.

något jag gjorde den här veckan som var planerat:
fick ihop allt till presentationen! hurra! jag träffade sophien i fredags morse och fotade mina fd barnvaktsbarn till deras årliga kalender i dag. har råddat en massa hemma i helgen ni vet sånt som jag inte hunnit med på länge. så skönt. fyllt på min portfolio med senaste tidens skolarbeten. varit på min mormors grav och tänt ljus i dag.

söndagssammanfattningoch en smoothie vid tolv på natta när vi fortsatte jobba hemma hos lattj i tisdags. fylld med massa passionsfrukter.

som inte var planerat: 
gick på skolans halloweenfest och hade till och med förfest hemma hos mig… och jag och jora köpte en ny datorstol som jag ska klä om. sjöng karaoke och spelade biljard i torsdags kväll för att fira slut på kurs!

söndagssammanfattningvi fotade våra små pins.

och något nytt jag gjorde:
köpte engångslakan + latexhandskar på clas ohlson för vi skulle vara hattifnattar på halloweenfesten.

söndagssammanfattningjag och lattj i morgonhissen. en blir som en umgås.

söndagssammanfattningälskar stjärnhimmelkaklet på crazy horse (<– sunkbar på sveavägen). här är jag i mina klassiska presenterarkläder. skjorta från hm byxor från örjan andersson och så skor från loppis.

ett tips från veckan:
pussas och kramas så fort du får chansen det är en himla bra grej och en mår bra av det. (talar av erfarenhet)

söndagssammanfattningmin lille lille grupp 8 som jag jobbat med i förpackningskursen. gustaf evelina och sofia <3

veckans upptäckt:
hur gåsögon som situationstecken egentligen ska användas!!! visar sig vara tvärtom mot vad jag alltid trott/gjort!! alltså «såhär» inte »såhär«.  så irri. OBS UPPDATE: detta var då tydligen fel hehe. kolla i kommentarerna för att se hur en gör rätt. tur att mina läsare är bättre på sånt hära än jag.

söndagssammanfattning(sorry äcklig bild men sant)

godaste maten jag lagade:
astrid och apornas chorizo med fluffigt rostat korvbröd perfekt mogen avokado och barbecuesås mmm ser ut och låter kanske inte som en kulinarisk upplevelse men det var fantastiskt där och då i mitt bakfullhetstillstånd i lördags.

söndagssammanfattningsöndagssammanfattningtvå foton från biljardhallen som vi hamnade på efter vinstfirningsrusig karaokesång i rum och snabbstopp i lövhög i vasaparken.

veckans aj:
huvudvärken har inte varit nådig tack vare för lite sömn och mycket mycket arbete.

söndagssammanfattningi fredags hälsade jag på sophie på hennes skola testade deras amazing lunchbuffé och tog igen oss på hennes långlunch. <3

veckans känsla:
stress och glädje och lättnad och oro. allt bara och till sina spetsar.

söndagssammanfattningså jäkla fint i spökparken precis utanför hennes skolbyggnad.

veckans bedrift:
måste varit i tisdags när vi jobbade från nio på morgonen till halv fyra på natten och ändå kom upp vid nio dagen efter för att köra en tolvtimmarsdag till. i bland undrar jag vad kroppen går på egentligen.

söndagssammanfattningen massa klassisar hemma hos mig spelandes mario kart och drickandes öl innan halloweenfesten. vi var ett gäng som var hattifnattar (klassiska spöken och påsydda gummihandskar haha) men bäst var ju elin som var jax teller i sons of anarchy. här får hon tatuering av marcus!

veckans magi:
när vi blev klara med allt i onsdags och jag kom hem klockan nio och bara kunde slappna av. åt korv med stuvade makaroner i soffan och låg och såg på legofilmen + somnade. så jäkla skönt. eller när de utsåg oss till vinnare av tävlingen och vi fick gå upp på scenen och blir applåderade för det var pinigt men himla fint med kvitto på att vi gjort något bra när vi kämpat så hårt.

söndagssammanfattningjag och johan åt frukost SCONES (länk till vårt klassiska recept) i sängen i lördags.

betyg på vecka:
fem fem fem tipptopp tack veckan.

nu ska jag ta tag i johan och gå till ica och laga sen söndagsmiddag. ha en fin kväll puss.

och ps! vill ni se foton från telefonen löpande så använder jag instagram i bland. där heter jag cupidbow! puss igen

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Det var ju completo du åt när du åt korv med avokado 😀 😛 . Kolla: https://en.wikipedia.org/wiki/Completo
    Chiles bästa snabbmat, förutom att det inte så ofta finns sojakorv.

    Maria 2015-11-03 09:49:15
    Svara
  • Bästa Sara. Hur hittar man den utbildning som är rätt för en? Verkar som du verkligen hittat det som passar dig och har skitkul och jag är väldigt glad för din skull. Vilka känslor ska man gå på typ?

    Karolina 2015-11-02 19:05:14
    Svara
  • Kära Panna, ska man ägna sig åt paragrafrytteri bör man rimligtvis göra det på ett korrekt sätt.
    1. Substantiv skrivs, som bekant, med liten bokstav om de inte står i början på en mening (eller är egennamn). I det här fallet ska det alltså vara ”citationstecken”, inte ”Citationstecken”.
    2. Vid citat använd naturligtvis citationstecken, alltså ska du använda dessa när du citerar Wikipedia. Som en parentes kan nämnas att man använder apostrof (’) för att beteckna ett citat inom ett citat, så att säga.

    Lycka till, kompis!

    Besserwisser 2015-11-02 16:11:53
    Svara
  • För det första: Det heter Citationstecken!
    För det andra: Wikipedia säger såhär: Den typografiska facktermen är gåsögon (oftast endast använt i pluralis). Tidigare användes på svenska endast det som riktas åt höger, men det är numera vanligt att på samma sätt som på danska och engelska låta dem riktas in mot den markerade texten. På en del andra språk, som franska och norska, är de istället riktade ut från ordet eller frasen som citeras, likt en parentes: « Je m’appelle Louis. ».

    Hoppas inte du lärt dig det i skolan, eftersom studieavgiften är 180.000 kronor så vill en ju gärna tro att ni får lära er rätt.

    Panna 2015-11-02 11:06:24
    Svara
    • Svar på Pannas kommentar.

      hej! tack för att du anonyme hjälte för att du hjälpte. det är inget »ni« som lärt sig, bara jag som antagligen googlat snett (det var på en engelsk typografisida). men dåså då var det uträtt och jag slipper göra fel!

      Sara Edström 2015-11-02 14:03:38
      Svara
  • Kan du inte om det inte är allt för jobbigt/svårt göra en liten beskrivning på hur du ska klä om din stol? Fick en ganska sunkig kontorsstol igår som jag har tänkt att klä om, men vet inte hur man gör.
    🙂 🙂 🙂

    Moa 2015-11-02 11:04:26
    Svara
    • Svar på Moas kommentar.

      hej!!! ska testa i dag aldrig gjort själv heller men lovar att dokumentera och återkomma om det blir något bra!

      Sara Edström 2015-11-02 14:05:18
      Svara
  • Var lärde du dig om gåsögonen? Det mesta jag hittar om dem på nätet är överens med vad du tidigare trott, tex http://www.spraknamnden.se/fragor/arkiv_sprakrad_04.htm#gasogon

    johanna 2015-11-01 21:17:34
    Svara
  • Vill ej låta besserwissrig men den kanske kan bli veckans andra upptäckt – det som är gåsögon heter ”citationstecken” och inte ”situationstecken” eftersom de används för att markera ut just citat. Ganska vanlig felhörning/sägning dock, så inget konstigt att tro att det heter så.

    Himla fin vecka också, gillade verkligen ert förpackningsprojekt!

    Julia 2015-11-01 20:53:10 http://prick.blogg.se
    Svara
    • Svar på Julias kommentar.

      TAAACK!!! måste vara första gången jag skriver ut ordet någonsin så jag hoppas att min miss aldrig tidigare märkst hehe. tack julia!

      Sara Edström 2015-11-02 14:06:09
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!