det är sommar och tradition på sommaren är ju att saker går i repris och jag tänker att om ni tröttnar på morden i midsommer så kan ni ju få repriser från mitt arkiv i stället för jag har en himla massa att se tillbaka på. här är en måndagsrepris på hur jag gör mina godaste scones. från den 29 september 2014.
i går morse gjorde vi scones och efter önskemål följer här receptet på de vi gör:
för åtta små sconesingar är mängden:
♦ 3,75 dl mjöl
♦ 1 tsk bakpulver
♦ 1/4 tsk salt (hehe finns ens det måttet?)
♦ 1 msk strösocker
♦ 25 g smör
♦ 1,25 dl mjölk + lite extra till pensling
börja med att sätta på ugnen på 220 grader och blanda sen mjöl salt och bakpulver. dela smöret i mindre bitar och finfördela med fingrarna i mjölblandningen. rör i sockret.
häll på mjölken och rör till en fast deg
tryck ut degen så den är typ 2 cm hög och stansa ut bröden med en kakform (vår är nog typ 6 cm i diameter)
fina de är då va!!!
lägg på smörad form och pensla med mjölk (obs muffinsform ej nödvändigt funkar på vanlig plåt med såklart)
efter tio minuter i ugnen är de redo att ätas
t ex med all marmelad som går att finna i kylen. i vår fanns: hemmagjord krusbär/vanilj och hemgjord blåbär och så hallon/rabarber från den gamle fabrik som är asgod. + två små söta burkar vi fått av johans mamma. bäst var den med krusbär lite syrlig och god sådär va.
ät med fördel mittemot valfri topless person du är kär i så blire toppenbra!!! <3
åh, älskar ditt scones-recept! Sedan jag hittade och testade det så är det det som gäller! Kram 🙂
Älskar scones!! Och så ville jag också bara säga att du verkar vara en så himla mysig och bra person. Och dina pyssel är så himla inspirerande!
Asså ni är för söta dör! Och gillar jättemycket hur du skriver och fotar och allting, ville bara ha det sagt.