josefine & fredrikas sew along! del tre

sew along del 23nu kommer nästa del i min process i fredrika & josefins sew along! här är mitt första inlägg & här det andra när jag köpt tyg (det blev det rutiga lite grövre tyget förresten).

sew along del 22mönstret jag utgår ifrån är detta köpt för längesen på loppis eller tradera jag minns faktiskt inte helt. men antagligen loppis med tanke på prislapp. det är en enkel blus med insnitt i axlarna och för byst. jag har sytt en blus utan ärmar av det förut så jag visste att jag tyckte om grundpassformen och att mönstret var begripligt och bra att följa.

sew along del 24gullig anmärkning i mönstret f ö:

När Ni är färdig med ett arbetsmoment, gör Ni en √ i ◊
Ni ser då genast, hur långt Ni hunnit med arbetet.

så har någon gjort en bock i alla rutot innan. <3 undrar hur den blusen blev.

sew along del 21jag utgick från nr 1 alltså blusen i nedre högra hörnet. ritade om mönstret på så sätt att jag tog bort bröstinsnitten och ställde ut sidsömmen i bak & fram något istället. jag kortade den och ställde ut ärmarna (tänker inte ha ärmarna uppvikta utan mer trekvartsärm). dessutom plockade jag bort fickan för den ville jag inte ha & så ska jag sätta i en dragkedja istället för knappar men för det ritar jag inte om mönstret något.

sew along del 26jag hade köpt en stuvbit så min tygtillgång var begränsad och mönsterpassmöjligheten alltså ännu mer. jag fick skarva lite med kragen så den i varje fall blev symmetrisk. framstyckena lyckades jag få jämnt ut på en ruta på mitten men det var inte mycket tyg kvar att ta av efter jag klippt ut allt skall ni veta.

sew along del 25i skrivande stund har jag förutom det som bilden ovan visar också sytt ihop och tråcklat på ärmarna. på tal om mönsterpass med ett rutigt tyg vilken NIGHTMARE att få det fint vid rundade axlarna vid ärmarna. det får bli lite så som det blir helt enkelt.

hursom! när jag provade skapelsen med dragkedjan så insåg jag också att jag snarare syr en skjortjacka än en blus… ooups. säkert någon undermedveten längtan. hoppas jag får vara med på sew alongen ändå. <3

är någon av er med? om inte så uppmuntrar jag er att görat! josefin & fredrika publicerar massvis med pedagogiska inlägg så även om du inte är en erfaren skräddare så kan du haka på. PUSS!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Blir så pepp av detta! Jag ligger lite efter i sömnaden till projektet, men vet att jag också har ett loppisfynd i en låda. Ett gammalt mönster på en skjorta som jag tänker att jag utgår ifrån.

    Din blus ser för övrigt så himla fin ut! Ser fram emot att se det färdiga resultatet.

    Ellen 2016-11-26 14:13:54 http://lindbergellen.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!