hej då här över nu åker vi till vintern där under

hej då här över nu åker vi till vintern där under

en väska fylld med färg och mönster. av någon anledning tänker jag ju större färgskala desto bättre när det är semester. som för att låta sig själv komma i stämning av festlighet. eller så är det bara nu jag börjar fasa mig ut från svartvita berghskostymen.

i dag åker vi till australien! och vi = jag och johans familj! alla är med i tre veckor och sen har jag och johan två veckor då vi stannar kvar utan de andra. är så pirrig. aldrig förr har jag rest såhär långt eller länge.

hej då här över nu åker vi till vintern där under

det är vinter där nu men temperaturer som svensk sommar i brisbane/gold coast där vi kommer vara mest. dock är det ju vinter i ljushet = solen går ned vid fem. tänk att åka från den nästan ljusaste platsen på jorden till den nästan mörkaste. hur ska det gå när jag byter ut så många ljusa timmar på ett år? måste ju bli minst sex-sju timmar om dagen det blir flera dygn totalt. lär väl kanske visa sig i d-vitaminbrist eller liknande i vinter. nåväl har packat min lilla stråhattkepa för att skydda mig från solen de timmar den väl är där.

jag vet inte hur mycket jag kommer sitta framför datorn där *down under* men lite hoppas jag väl ändå på vill ju fortsätta i mitt bloggflow och liverapportera allt som händer.

har någon av er varit i australien (orimligt om inte tänker jag)? vi kommer vara baserade i gold coast där johans föräldravänner bor (wayne och heather som vi åker för att hälsa på). vi ska också till brisbane & sidney men förmodligen även till melbourne och kanske en liten roadtrip längs med östkusten antingen uppåt eller nedåt från gold coast. har ni tips i de krokarna som vi EJ FÅR MISSA så skriv gärna en rad här under.

australiensiska dollar

oj vad långt det här inlägget blev nu plötsligt det var inte meningen men det sista måste bara uppmärksamma: fy tusan vad fina australiensiska dollars är. med ett litet fönster i dem och fina färger och siffror och tydligen är de i plast så en kan BADA med dem. genialiskt.

nu ska jag vara ledig i fem veckor. det här ska bli så himla spännande. ha en underbar sommar fina ni som hänger kvar här. puss

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • Melbourne!! Jag har bott här i över ett år nu och det är bästa platsen på planeten. Lite att se och göra;
  Jungle boy: hemlig bar på Chapel Street där man går igenom en frysdörr i ett snabbkök till en av de mysigaste barer jag vet. Här spelas ofta jazzmusik och man kan dricka mangoöl på flaska.
  Gattica: bästa brunchstället enligt mig. Beläget i st kilda East på carlisle Street och allt smakar gudomligt plus det mesta ligger på runt 12-15 dollar på menyn.
  Naked for zatan: rooftop bar i fitzroy med vy över hela staden. Allt kostar runt tio dollar på lunchmenyn på vardagar (zucchini chips i blåmögelost rekommenderas starkt).
  Drick kaffe på Victoria market, heter något med market lane coffee om jag inte minns fel. Specialbönor och specialmjölk och en liten take away kopp kostar 4.5 dollar men det är det bästa kaffet jag någonsin druckit!

  Fanny 2016-06-20 14:14:30
  Svara
 • Glebe Market i Sydney är en sjukt bra mysig billig marknad, tror enbart på söndagar dock. Att gå mellan Coogee och Bondi är himla fint som nån nämnt också. Där vid Coogee finns drömmiga Coogee Pavillion, ett hippt ställe med jättegoda finpizzor och annan mat och de har dessutom VALTEMA på hela stället! bästa temat med andra ord.

  linnea 2016-06-13 17:35:41
  Svara
 • Sara! It’s really cool you are coming to Australia. I have been following your blog for a while now! If you come to Melbourne we should hang out! I can show you round and I think (?) we would have a lot in common as I love reading your blog. I commented on your most recent insta picture, i’m @lllbry or my blog is www.theelleven.com.au if you wanna suss me out haha. I know Australia very well so if you have any questions feel free to ask 🙂

  Don’t miss seeing the great barrier reef it’s so ridiculously beautiful.

  Elle 2016-06-12 07:13:57
  Svara
  • Svar på Elles kommentar.

   Elle! Johan and I haven’t exactly decided what to do with our two last weeks yet but i am pretty sure we will go to Melbourne at least for some days. would love to meet you so I’ll send you an email when we have our plans set so we can arrange something!! :)))

   Sara Edström 2016-06-14 13:10:42 http://www.sar.as
   Svara
 • Sydney ar verkligen toppen, det ar sa vackert har. Underbar natur vart man an gar. Jag tycker ni ska kolla in: Surry Hills, Darlinghurst, Paddington, Darlinghurst, Potts Point. Och alla ”bays”: Watsons Bay, Rose Bay, Double Bay. Ta farjan till Manly, Cockatoo Island,Watsons Bay… Ga en harlig ”walk” fran Spit Bridge till Manly, det ar sa vackert. Ca 10 km sa en bra promenade (ta pa bekvama skor). Sjalvklart maste ni kolla in stranderna, aven om det ar lite kallt. Bondi ar (enligt mig) overskattat, men starta dar och promenera sedan till Coogee. Sa oerhort fin utsikt. Langs med finns Bronte, Tamarama och Clovelly beach. Allt som ar eastern suburbs ar harligt. Art gallery of NSW ar toppen, har en ustallning om Frieda Kahlo hela vintern. Ligger vid Botaniska tradgarden som ar jattefin. Tyvarr ar nog de allra flesta utomhuspooler stangda nu, men kan vara vart att kolla in. ABC Pool, Olympic pool och Bondi Icebergs.
  Harliga kafeer finns overallt, och sa jakla manga toppenrestauranger. The Grounds of Alexandria ar ett superhypat stalle med marknad, restauranger, fik, djur osv. Man kan aka dit och kopa varma doughnuts och en kaffe och spana runt. Ak dit en dag mitt I veckan om ni kan sa ar det lite mindre trangsel 🙂
  Moderna museet ar fint och ligger mitt I hamnen.

  Jag har bott I Sydney I tre ar och jobbar pa ett hotell, sa har ganska bra koll pa skojiga grejer runtomkring! Om ni vill ha restaurangtips eller tips pa annat, tveka inte att mejla mig 🙂 ha nu sa himla kul, Australien ar fantastiskt.

  Julia 2016-06-12 01:02:01
  Svara
 • Tips om ni åker till Melbourne: området brunswick (mycket fina kaféer och lite retro), south melbourne market (helst typ en lördag/söndag eftermiddag för grönsaksfynd), victoria night market och great ocean road om ni har tid! + brisbane-tips (eller lite utanför): australia zoo(!!!).

  Ha så kul!

  Ha så kul!!

  Jasmine 2016-06-11 22:01:51 http://www.livochdod.webblogg.se
  Svara
 • Finns så mycket fint längst östkusten! Och speciellt mellan brisbane och sydney. Ett måste är att stanna till i Byron bay of course och Yamba är också helt underbar. Melbourne är nog världens bästa stad där man måste åka till fitzroy och st kilda och bara hänga runt. Även kusten vid melbourne är otroligt fin men kommer vara riktigt kallt där nu… Men ha bäst på resan!! Ser fram emot att se bilder

  Josefin 2016-06-11 12:57:01
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   tack!!! J & jag kommer bila minst från brisbane till Sidney i slutet på resan så vi ska absolut kolla dina tips. var i Byron bay i dag och badade i havet och whale watchade från fyren det var så fint

   Sara Edström 2016-06-14 13:15:12 http://www.sar.as
   Svara
 • Åh gud vad roligt ni kommer ha. Älskade Melbourne för allt som de ovan skrivit. Känns mer avslappnat än Sydney. Finns sushirolls för typ $2 och svingott kaffe överallt. Är ni i stadsdelen Fitzroy finns det så mycket secondhand, Brunswick Street och Gertrude Street är tips. Men sen är stros runt alla fina och härliga butiker en dröm. En bra grej att veta är att Melbourne är känt för sitt galna väder, 4 säsonger på en dag är inte ovanligt. Så kan vara bra med tröja även om det visar svinvarmt 😉 Ha en underbar resa!!

  Nastasja 2016-06-11 09:28:53 http://nastasja.blogg.se
  Svara
 • Hej Hallå, här kommer lite info! Våra pengar är gjorda av bomull och de kan en tvätta i 90 GRADER!! De går alltså också att bada med. Inte lika fina dock, inte ens de nya 🙁

  Karin 2016-06-11 00:31:57
  Svara
 • Jag som bor i Melbourne säger så klar åk hit! Så mycket bättre än Sydney 😉 eller gillar man stränder då är det Sydney som gäller men kultur, caféer, mat och kultur -> Melbourne.
  Men förresten i Sydney gå till caféet inne i moderna museet och deras terass as bra att se bron och operan!
  Annars, Melbourne:
  Åk på Golden Circel tram (gratis)
  Gå till Queen Victoria Market (finns natt marknat med massvis god mat, typ bästa pizza av 300 gradi)
  Northcote, Brunswick, fitzroy (bra stadsdelar)
  Ät på Smith & Daugthers eller Veggie Bar
  I Melbourne finns bästa kaffet på hela världen typ. Och så finns bästa crossainter här också på Luna aså människor står i kö timmar innan de öppnar för att köpa dem!
  Ät doughnuts som man kan köpa på TopShop inne i CBD
  Kolla på pingviner vid St Kilda
  Köp Melbourne Breakfast Tea från T2
  Ät massvis med avokado mackor och pocherade ägg!

  Lotta 2016-06-10 12:49:31
  Svara
 • Åh, vilken rolig resa!! I Brisbane finns ett fantastiskt och GRATIS konstmuseum med modern konst – GOMA. De brukar ha roliga utställningar. Paddington är en stadsdel i Brisbane som är himla fotogenisk/mysig, där kan en bara strosa, kolla i affärer (en hel del second hand) och äta trevkig mat. Det finns en nepalesisk restaurang där med god middagsmat! Ett till tips är att läsa in sig lite på aboriginsk konst. En väldigt viktig del av australiens historia, och dessutom så fascinerande konstverk.

  Klara 2016-06-10 12:36:34
  Svara
 • Missa inte koala-sanctuaryt i Brisbane om du vill hålla i en koala <3 <3 <3

  Annie lättlagat vegokäk 2016-06-10 11:25:50 http://vegokak.se/
  Svara
 • Yamba om ni vill lära er surfa! Shane som äger (??) det enda hostlet där hade asbra surfkurser på morgonen gratis! Plus väldigt bra stränder för surf, vi fick surfa med delfiner i soluppgången och det är kängurus som springer fritt = väldigt fin stad, ganska liten men supermysig och värt ett besök!!! Och Magnetic Island om ni åker så långt upp, världens PARADISÖ med sååå fin utsikt och MASSA koalor, här är tipset att åka till ”andra sidan ön” (minns inte exakt vad det heter men fråga någon om ni kommer dit) där det inte är så många turister och det är helt DRÖMMILJÖ med regnskog och stilla vatten!!!!

  Rebecca 2016-06-10 11:16:00
  Svara
 • I Melbourne måste ni till stadsdelen Fitzroy! Hippt med massa caféer, butiker, barer, restauranger och graffiti. Naket Satan är en bra restaurang men grym roof top ni borde gå till i Fitzroy! Och drick fika på De Clieu eller något annat café i närheten av det. Och dricka massa flat white <3 Collingwood som är stadsdelen bredvid är också vört besöket! Sen häng i alla Melbournes parker är ett måste. Och Berlin Bar!! En hemlig bar som är inspirerad av Berlin under kalla kriget. Den är uppdelad i Öst och Väst och beroende på vilket sällskap man är hamnar man antingen på ena sidan eller andra. Ha så kul!! Kram

  Ebba 2016-06-10 11:03:39
  Svara
 • Byron bay med omgivning! Surfstad med vackra stränder, mysiga caféer och gröna kullar runtomkring. Bästa stället på östkusten!

  Teresa 2016-06-10 10:36:24
  Svara
 • + MADDE HALLÅ. SES SNART

  madde 2016-06-10 10:31:06 http://emmyekdahl.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!