ett tomatbud + recept

ett tomatbud + recepti går fick jag hem ett fint bud från mutti med t ex en tomatplanta i att få vårda i sommar. hoppas vi får någon att vattna hela djungeln när vi är i australien i fem veckor så den överlever!

ett tomatbud + receptförutom växt fick jag mat också. svamp oliver persilja ost och andra goda grejer. och mer tomater såklart men i konserverad form!

ett tomatbud + receptmedföljde gjorde också ett recept som mutti tagit fram tillsammans med kocken oskar montano från pizzerian 800 grader.

ett tomatbud + receptjohan lagade den störtgoda pastan på receptet till middag i går och här kommer det nedskrivet så ni också kan äta svingod pastamiddag:

· rigatonipasta
· 30 g torkad karl johan-svamp
· två msk tomatpuré
· olivolja
· en halv gul lök
· en vitlöksklyfta
· en burk krossade tomater
· chili flakes
· svarta oliver
· persilja
· pecorinoost

låt den torkade svampen puttra i en kastrull i 20-30 minuter. lyft ur svampen och låt den rinna av på hushållspapper och behåll svampbuljongen som blir kvar i kastrullen.

fräs tomatpuré i olivolja i en stekpanna för att rosta. sänk värmen och stek med den hackade gula löken tills den är mjuk. pressa i vitlök och ha i de krossade tomaterna. krydda med chili flakes och låt sjuda i fem minuter.

lägg i karl johan-svampen och låt såsen vila medans du kokar upp svampbuljongen igen. i den kokar du din pasta. när pastan är al dente blandar du den med tomatsåsen och reder med lite svampbuljong om du tycker den är för stabbig. servera med persilja oliver och pecorinoost. klart! kör utan ost för att veganisera. tack för maten mutti!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!