Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

statusen på framtidsarkivet

framtidsarkivet
hej! tänkte bara få er att hänga med på vad jag håller på med om dagarna nu. förutom examensarbetet (som jag jobbar med ons–tors–fre dagtid) där vi är en grupp av strateger, PR-studenter, produktionsledare och sofia och jag som designers som tar fram en kommunikationslösning skarpt mot kund så gör ju jag och sofia också vårt slutprojekt i design som heter Framtidsarkivet.

under den här våren har vi intervjuat tio olika personer om hur de tror att världen kommer att vara om hundra år. det är allt ifrån vice statsminister till en filosof till en kock till förskolebarn. vi ville samla svar på det som inte finns från olika vinklar för att sen försöka översätta i någon form av grafisk form. efter att ha träffat alla dessa människor (så jäkla fint häftigt och allt varit exalterad efter varenda himla intervju) så bestämde vi oss för att vi måste dela med oss av intervjuerna så nu håller vi på att göra en bok av Framtidsarkivet.

på måndag skickar vi till tryck och det ska bli så svinläskigt och otroligt härligt också. Evelina (vår underbara produktionsledare) har fixat ett superbra tryckeri och lösning och den 20 & 21 maj har vi slututställning på skolan där vi förhoppningsvis till och med kan sälja några ex av våra framtidsarkiv (hoppas!).

men: något vi också gör tills dess är att samla in korta svar på vår instagram (där en också kan följa med lite på vår process) med två frågor per dag som en person får svara på. ni får hemskt gärna svara ni med! det vore så kul.

frågorna (som besvaras med ETT ord) är: 

1. vad (som inte finns i dag) kommer att finnas om 100 år?
& 2. vad (som finns i dag) kommer ha försvunnit om 100 år?

kommer ni på något som ni vill dela med er så skicka era svar till [email protected]. skriv med namn ålder yrke och stad så kommer nu upp på vår instagram!

puss & framtidspepp

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej!
  Jag kommer vara i Stockholm 5 dagar i mitten av maj för att fira min 30-årsdag som är under den perioden.
  Jag undrar om du (eller någon annan) har något tips på vad man absolut borde göra (och vad man inte får missa) i Stockholm när man är där under en begränsad tid?
  Allt från sevärdheter och upplevelser till restauranger och butiker.
  Tar tacksam emot tips 🙂

  Anna 2016-04-22 16:29:29
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   antagligen för sent (förlåt) men tills nästa gång finns den här: http://sara.metromode.se/2015/01/04/2015_january_restauranger-och-kafeer-i-stockholm/

   den har lite tid på nacken men gäller ändå tror jag. ska göra en uppdatering snart!

   Sara Edström 2016-05-23 09:19:50 http://www.sar.as
   Svara
 • sara jag visar er instagramsida för alla jag känner det är så _himla_ bra och intressant och spännande!! NI ÄGER ps jag vill köpa ett framtidsarkiv ds <3

  chrissy 2016-04-22 15:12:48 http://highfivelivet.blogspot.se
  Svara
 • Roliga frågor! Fin blogg.

  Minna Torstensson 2016-04-22 09:58:38 http://minnaelvira.devote.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!