hej och god morgon! i dag är jag uppe säkert innan tuppen. egentligen skulle louise och hennes katt komma pga rörmokarbesök men det blev uppskjutet och nu har jag massa tid för mig själv. inte fel heller. har t ex ätit en frukost på efterättsnivå. det är kokoschiapudding (bara chiafrön + kokosmjölk + kokosflingor) med bananglass (frysta bananslantar + kakao + jordnötssmör + en skvätt kokosmjölk) och bärkompott. vi har ingen micro så en får lägga in frysta bär på tining i kylen dagen innan. känns så himla hotellfrukostigt finns ju nästan alltid sånt att ha på yoghurten gör det inte? sen sprinklat lite hackad mandel för crunch. MMM. jättegott.
skålen förresten så strategiskt utplacerad i fönster pga mulet ute och dagsljusjakt men också för att jag vill visa de här små kärnorna som badar bredvid. våra avokadokärnor som vi la i vatten för några veckor sen har efter lite vattenbyte och sol öppnat sig och börjat leta sig ut. är orimligt peppad på att förhoppningsvis få en sån här fin planta snart får bli att plantera i helgen.
men nu ska jag åka till skolan. förmiddagen ägnas åt framtidsarkivsjobb med sofia och eftermiddagen åt examensarbete med vår grupp. i kväll ska jag jobba så det blir en lång dag. tur att en fick lite morgonfritid då. ha en fin onsdag <3
Hur mycket chiafrön till hur mycket mjölk brukar du ta för en portion?
Oj. Ska man inte fylla hela glaset med vatten?(ser ut som dina kärnor ligger halva under/halva ovan vattenytan?)
haha vet inte det har funkat hur som!
Ok tack:)
HAHA, kopplade inte att det var avokadokärnor förrän du skrev det så jag tänkte bara ”Men gud vad är det för vidriga ägg/fettkulor hon äter till frukost???”
men gud så äckligt hehe. isterbollar mmmmmm
Men åh Sara, tack för länken! Ser ju lovande ut för dina kärnor 🙂
men såklart! och visst gör det hoppas hoppas <3
När du gör chiapudding på kokosmjölk menar du sån på burk? Eller det som säljs bland mjölken men heter kokosdryck el något liknande.
jag gör på alpros som du liksom köper i mjölkdisken! har testat på konservmjölk också men den blir lite för tjock tycker jag.
älskar dina fönsterbrädor alltid! har också 2 kärnor på g + ett ettårigt träd som jag hoppas på ska ta sig efter vintern 🙂
Sååå kul med avokadokärnorna, hoppas de växer till sig!
men gud så gott och lyxigt!
jag har försökt odla fram allt möjligt från kärnor. Men vattnet blir alltid äckligt och det blir typ mögligt. hur har du gjort?
jag vet inte hur det gick till men bytte vatten när det började bli grumligt bara och lät glaset stå på vår soligaste plats. men OBS tar ett tag innan något händer kanske 3-4 veckor för oss?