att sätta upp kreativitetsregler

i torsdags visste inte jag och johan vad vi skulle laga för middag så vi bestämde oss för att göra en lek av det.

vad ska vi laga till middaglåt oss kalla den ”du köper tre jag köper tre”. den går ut på att du går till mataffärn med den du ska laga mat med väljer tre hemliga ingredienser var (så får ni inte se vad den andra väljer) och sen ska ni laga något tillsammans med det ni köpt! vi kom hem med det här. johan köpte: förkokta rödbetor + pinjenötter + getost och jag köpte: polkabetor sojabönor på burk och persilja. nu kombinerade vi dem ganska dåligt och gjorde de liksom var för sig men det blev en ganska fin måltid ändå.

pizza blancadet blidde pizza (eller flatbread i do not know difference) med getost pinjisar rödbetor olivolja och honung. (johan gjorde degen efter detta recept)

råkostsallad med bönoroch så en råkost/bönsallad med persilja till. skivade polkabetorna tunnt tunnt och hävde på olivolja och vitvinsvinäger och salt och peppar och hade i skjölda bönor och persilja.

middagsallad och pizzagott! och en middag som vi inte kommit på utan lekreglerna.

och ibland kan det som behövs bara vara att sätta upp lite regler att förhålla sig till regler som bryter mot det som gör att du brukar hamna i mönster. för vad nu än kreativitet är eller så så handlar det ju om att samla nya intryck eller reglera sånt som alltid är samma för att göra något nytt. det kan vara som här sätta regler för hur du handlar mat men det kan också vara att t ex:

♦ varje tisdag 20.30-22.30 är två timmar av att inte titta på en endaste skärm
♦ det kan vara som jag och sofia gjorde förut att skriva en lista med ord och sen rita ett ord om dagen. det får gärna bli fult och gå snabbt eller ta lång tid och bli noggrant och fint men något om dagen bara minst
♦ det kan vara att skriva en text och bestämma sig för ett ord som är förbjudet att ha med. till exempel ”och” eller ”jag”
♦ du kan bestämma att du måste göra något baklänges (äta en trerätters eller skriva ditt blogginlägg)
♦ en regel om att använda varenda plagg i garderoben innan en tar samma igen
♦ eller bara att ha en kväll där du inte får konsumera bara producera. en sång en teckning ett bakverk eller nagelkonst vad vet jag! i väg med er och reglera vet jag.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Fett smart ju, brukar ha som regel att läsa varje dag och skriva nått varje dag. Puss

  Annamariaa 2015-12-01 15:41:22 http://Annamariaa.blogg.se
  Svara
 • vilken rolig mat-grej! + bra tips på kreativitet i vardagen 🙂

  kaneli 2015-11-26 11:46:06 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • sån drömmåltid! http://singmyspring.blogspot.com

  elise 2015-11-26 08:56:32 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Åh så fin grej! Det ska jag göra med mina rummisar. Det där med regler tror jag också kan va en toppengrej för kreativiteten, särskilt nu i november när allt kan kännas ganska trögt. Förra året bestämde jag mig för att sy minst en söm varje dag. I år så stickar jag på spårvagnen till och från jobbet. Då får jag bra rutin på det, ser att det går framåt och blir mer sugen att färdigställa den plus andra projekt. Kram på dig!

  fredrikapåvinden 2015-11-25 20:30:08 http://fredrikapavinden.com
  Svara
 • Åh, vad rolig idé!

  Amanda 2015-11-25 16:14:21 http://momentswithme.blogg.se
  Svara
 • Så kul idé!

  Joana 2015-11-25 12:26:42 http://vimlig.blogg.se
  Svara
 • Jättebra idéer. Vill gärna bli mer kreativ och din blogg är en stor inspirationsboost. Tänkte testa din ”rita ett ord”-idé. Slutade rita när jag var runt 14 pga prestationsångest, men vill nu som 21-åring börja igen och därför tror jag att det är ett bra sätt att underhålla kreativiteten.Tack för tipset.

  Emelie 2015-11-25 11:57:14
  Svara
 • En produktivitetskväll låter så himla mysigt. Det vill jag ha snart ihop med någon jag tycker om!

  Klara 2015-11-24 20:07:37 http://klaraamandas.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!