Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

två småländska loppistips såhär i slutet av loppissäsongen

tradition när en är på landet är att åka på loppisrunda. både johans familj och min har sommarställe i småland så det är där vi hängt när vi fyndat. här kommer två stycken som jag gillar lite extra. en i orrefors och en i överum!

norrbygdens loppis

norrbygdens loppis (orrefors)
skolloppisen har jag tipsat om förut men den tåls att tipsas igen tycker jag. det är en gigantisk loppis i en gammal skolbyggnad och varje klassrum är fyllt från golv till tak och det är loppis i källaren och till och med gymnastiksalen bakom skolbyggnaden. här kan du nog hitta det mesta du vill ha allt från glas till lampor till gamla tidningar och foton och verktyg. kolla de här fina burkarna till exempel! det är lite överprisat sånt som är *poppis* (ni vet typ gamla trälådor eller apoteksglas) men som sagt: utbudet finns och absolut värt ett besök. här är ett inlägg med fler foton från den loppisen men för några år sen.

magazin 13 överum

magazin 13 (dalhemsvägen 1 i överum)
det andra är min favorit och ny för mig för i år! den heter magazin 13 ligger i ett gammalt bostadshus i överum och är öppen fre-sön. möbler porslin kläder gamla manicker och kameror och ja allt möjligt. fullt med fina grejer och ändå ok priser! när jag var där hade de rea på alla sina damkläder så allt kostade en tjuga styck (t ex toppen jag har på mig i det här inlägget och kavajen i det här) och det fanns mycket fint.

har jag några smålänska loppisrävar som läser? har ni några tips på vad jag borde spana in nästa år? krampuss!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hatterians Pinaler i Lessebo är ett hett tips, en stor villa proppfull med fina pryttlar.

  Josefin 2015-09-04 17:50:44
  Svara
 • Fina tips! Du borde kolla in Östregård utanför Moheda (2 mil från växjö typ). Är megastort! Låter lite som skolloppisen du tipsar om. Grejer från golv till tak och ute på massa möbler på gården framför husen. Också ”poppispriser”, men går absolut att hitta massa värda grejer ändå. Öppet varje söndag hela sommarn. Obs, är väldigt mkt folk!

  Maja 2015-09-04 16:37:18
  Svara
 • Jajjemen! Här kommer tips!
  http://www.hatterianspinaler.se/
  http://ostregard.se/ (MYCKET folk)
  http://www.brot.se/brottsahemmet/kontakt.asp (ligger mitt ute i skogen och man tror att man kör fel och ingen täckning har man på telefonen men värt det när man kommer fram!)

  Emma 2015-09-03 21:51:50
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!