hemma och iväg igen och sypeppsbidrag

just nu: på ett x2000 mot malmö (vi ska bara åka halva biten) med en partner läsandes bredvid mig.  jag älskar att åka tåg. jag älskar att färdas.

vi kom hem från italien i natt och packade ur rullväskan och i våra mjuka väskor för nu är vi på väg till landet som denna gång betyder målerås och johans föräldrars lantställe. har haft det så himla himla bra på vår lilla solsemester och nu är jag peppad på ett regnigt veckoslut i stuga i barrskogen. jag ska så klart visa foton som vanligt men vi tar det lite i semestermak. vi kan börja med det här en nysydd outfit landetversionen med träskor myggbitna ben och faluröd backdrop. jag hade med symaskinen när vi hängde på mina föräldrars lantställe i förra veckan och det blev en tvådelad historia.

den mönstrade tvådelade - sara edströmjag har tänkt sy ett set ganska länge men varje gång tröttnat och stannat vid där den ena delen blivit klar. men sommarlov = sytid och bidrag till sypeppen! läs mer om vad sypeppen är här hos fredrika (som är sypeppens eminenta upphovskvinna).

den mönstrade tvådelade - sara edströmtoppen har jag sytt ifrån ett klänningsmönster men egentligen är nästan inget kvar från det ursprungliga. gjorde öppningen i ryggen och kortade (såklart) samt tog bort ärmarna.

den mönstrade tvådelade - sara edströmshortsen är utifrån ett par shorts jag har hemma som jag spanade lite på hur de var konstruerade men ändrade knäppningen som var i gylfform i fram på dem till dragkedja i sidan istället.

den mönstrade tvådelade - sara edströmtyget kommer från en second hand-butik i london men jag köpte det inte i år utan förra året när jag var där med johan alexandra erik och madden (här här här här och här finns inlägg från den resan om någon ville se).

den mönstrade tvådelade - sara edströmgillar färgen och materialet som är mjukt mjukt mjukt och falligt. det var dock ett smärre helvete att sy i. slant och trådade upp sig då nålen fastnade så det blev fula repningar i mönstret och så men det syns inte om en inte tittar nära och det gör väl ingen ändå.

den mönstrade tvådelade - sara edströmeftersom att det var ett sånt trassel med sömmarna så bemödade jag mig inte att göra knapphål i bak för att stänga (den går att dra över huvudet). bara för fint alltså. lite fusk kan tyckas men JAJA. knapphålet i shortsen sydde jag i för hand för att jag var så himla less.

den mönstrade tvådelade - sara edströmmen jag gillarn helt okej i varje fall! den är skön som en pyjamas och matchade perfekt till parasollen på stranden i italien och vad mer finns egentligen att önska av ett strand-set kan en undra. nu ska jag åka tåg vidare hej så länge!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!