Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

semesterlektyr

semesterlektyri kväll är min sista jobbnatt. sen har jag fyra veckor helt ledigt innan skolan börjar om en månad! fyra. veckor. ledigt. det kanske har verkat lite som om jag haft semester i london men jag jobbade ju faktiskt åtta timmar om dagen och innan dess hade jag de mest hektiska terminerna i mitt liv i skolan. jag har missat våra tre senaste bokklubbsträffar och knappt haft tid att läsa alls på så länge så den här semestern ska alltså bli LUGN och LÄSIG har jag nu bestämt. jag hade ett presentkort på adlibris som jag fick i födelsedagspresent av johans föräldrar så i förra veckan så gick jag kanske lite loco på nätbokhandeln. i går fick kom ett stort paket på posten och det här är vad den var fylld/vad jag ska fylla mina semesterdagar med: kallocain - karin boyekallocain av karin boye som jag på något underligt vänster inte läst än. följer ni karin boye på twitter? för dagliga fina små textstycken. the unbearable lightness of being - milan kunderathe unbearable lightness of being av milan kundera som både linnea och ebba tipsade mig om som en av sina favoritböcker. en tjeckisk roman från 1984 som enligt tipskällorna ska ha väldigt fint språk och behandla filosofiska ämnen genom karaktärerna vars liv en får följa under pragvåren på sextiotalet. I know why the caged bird sings - maya angeloui know why the caged bird sings av maya angelou. angelous självbiografi från 1970 om att som svart kvinna växa upp i amerikas sydstater. såhär står det på wikipedia: ”Angelou uses her autobiography to explore subjects such as identity, rape, racism, and literacy. She also writes in new ways about women’s lives in a male-dominated society. Maya, the younger version of Angelou and the book’s central character, has been called ‘a symbolic character for every black girl growing up in America'”. ser väldigt mycket fram emot den här boken. den är också tips från linnea men nu när jag skriver om den kommer jag på att vi kanske har den som förslag på bokklubben och har pratat om den??? haha *noll koll* får vänta lite med att läsa den lite alltså. allt det jag sa till sig var sant - amanda svenssonallt det där jag sa till dig var sant av amanda svensson.det handlar om dig - sandra beijer det handlar om dig av sandra beijer som jag velat läsa sen den kom ut (obviously) men aldrig fått tummen ur och nu ska den bliva läst på en sandstrand i italien var det tänkt. så peppad sandra är ju en ordkonstnär som bekant.meningen med hela skiten - nina åkestam meningen med hela skiten av nina åkestam! flickvännen - karolina ramqvistflickvännen av karolina ramqvist som är denna månads bok i vår bokklubb. tyckte mycket mycket om ramqvist tidigare bok alltings början och har läst mycket bra om flickvännen innan så nu är väldigt förväntansfull inför denna. to the lighthouse - virginia wolfoch slutligen: to the lighthouse av virginia wolf pga linneas favoritbok. och hennes omdöme litar en ju på. tänker också att det är dags för mig att läsa mer klassiska böcker. semesterlektyrjust nu läser jag den färglöse herr tazaki av haruki murakami men sen ska jag nog sätta tänderna i bokklubbboken. har ni läst någon de här? vad tyckte ni isåfall är det bra val tror ni?

puss semesterläspepp!!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • ps: http://www.poemhunter.com/poem/caged-bird-21/

  Linnea 2015-07-18 16:23:34
  Svara
 • SÅ SMICKRAD ÖVER TILLTRON TILL MITT OMDÖME

  Linnea 2015-07-18 16:21:01
  Svara
 • Amanda Svensson är ett frikkin geni, så hennes bok läser en ut hur snabbt som helst. Orden bara svävar! En märker inte ens att det gått flera timmar? Sandras bok är också fruktansvärt fantastisk, och ”Flickvännen” har jag hört massor med bra om, även om jag inte läst den själv. Snälla recensera böckerna sen!

  Loe 2015-07-17 20:31:10 http://loeandersson.wordpress.com
  Svara
 • Så himla många vettiga queens i den där högen! Överväger att under en period bara konsumera kvinnligt producerad kultur och det känns ju inte som svårt när en ser hur mycket bra det finns!

  Clara 2015-07-17 15:52:38 https://rastlosheten.wordpress.com
  Svara
 • har läst det handlar om dig och allt det där jag sa till dig är sant. Båda är superbra, fina och fängslande och båda handlar ju om destruktiva förhållanden fast på olika vis liksom. Kallocain började jag läsa för ett par år sedan men fastande aldrig för den och löste därför aldrig klart den.
  Kram<3

  Emelie 2015-07-17 14:26:03 http://juniflickan.blogg.se
  Svara
 • var nånstans köper du alla snygga shorts förresten??

  emma 2015-07-17 14:25:10
  Svara
  • Svar på emmas kommentar.

   de jag använder är second hand med ett undantag ett par typ tre år gamla från monki. nu vet jag inte fårn var du är men tips på second handbutiker i sthlm som kan ha är t ex beyond retro (zinken åsögatan eller drottninggatan) eller humana på timmermansgatan. men vill du köpa nyproducerade så vet jag att zara brukar ha fina.
   kramiz

   Sara Edström 2015-07-17 17:07:08
   Svara
 • ja det var jag som ville läsa i know why the caged bird sings i bokklubben saran!! vi kan kuppa ut resten av babesen nästa månad och välja den hehehe <3

  maria 2015-07-17 14:22:09
  Svara
 • läst alla utom maya, nina och virginia av denna högen! älskade ”kallocain”, resten tyckte jag var sådär. men blir lite sugen på att läsa om milan kundera nu efter att ha varit i prag i vår.

  elise 2015-07-17 13:52:38 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Alltså åh, vill läsa alla dessa. Läste Kallocain under en svenska-analys-session på gymnasiet, och den var fantastiskt bra tyckte jag.

  Klara 2015-07-17 12:44:37 http://klaraamandas.blogg.se
  Svara
 • Allt det där jag sa till dig var sant = SÅ HIMLA BRA!!!

  Sofia 2015-07-17 12:41:55 http://sofiabystrom.blogg.se
  Svara
 • Åh är det inte fantastiskt när man får shoppa loss med böcker sådär! Kallocain har jag också haft som sommarläsning i år, den första av böckerna jag började på. Den var riktigt bra!

  LisaMarie 2015-07-17 12:20:53 http://lisamariesvarld.blogg.se
  Svara
 • Ååh jag läste To the lighthouse (eller på svenska vare så Mot Fyren!) och den var lite trögstartad men w o w vad fin den var sen. Tror du kommer tycka mycket om den! Så drömsk och flytande och tidlös!

  Emma 2015-07-17 11:57:08
  Svara
 • Åh vilken fin hög! Vill också läsa Åkessons, Ramqvists och Svenssons <333 Det handlar om dig har jag läst och den var superfin!

  Elvira 2015-07-17 11:14:43 http://mylifestylebyelvira.blogspot.com
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!