i tisdags blev det makaronilåda med hasselnötter fetaost och svamp till middag. det blev gott. här får ni receptet.
Â
du behöver:
– 400 g pasta av favorit- eller annan valfri sort
– ett paket fetaost
– persilja
– en deciliter grädde
– tvÃ¥ deciliter mjölk
– en vitlöksklyfta
– en gul lök
– ett ägg (detta rÃ¥kade jag glömma ha i sÃ¥ det gör inte sÃ¥ mycket om ni inte har. det är för att pastan ska hÃ¥lla ihop i gratängen. tycker en inte det spelar nÃ¥gon roll sÃ¥ kan en ju utesluta ägg. det gick ocksÃ¥ fint)
Â
dra pÃ¥ ugnen pÃ¥ 200 grader. koka upp pastavatten och hacka lök och vitlök.Â
stek lök vitlök och svamp i smör tills löken är glansig och mjuk. salta peppra. ta upp pastan när den enligt förpackningen ska vara klar om ett par minuter och skölj i kallt vatten. blanda ihop grädde mjölk dijon smulad fetaost salt och peppar i en skål. och just det i den blandningen ska ägget i också! höll på att glömma igen.
rör ihop pastan med gräddblandningen och den stekta löken och svampen i en smörsmord ungsform. riv parmesan och hacka persilja samt hasselnötterna grovt. blanda med ströbröd
och strö på pastan. och så in i ugnen i 20 min ungefär
smaklig måltid <3