amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgaren

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgareni tisdags förra veckan kom vi till amsterdam mitt på dagen! vi checkade in på hotellet och utnyttjade wifi för lunchjakt och sen tog vi oss ut i kanalstaden.

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenmitt resesällskap! en johan som ser ut att nysa när som helst.

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenvi gick till happyhappyjoyjoy som låg fem minuter bort och hade *asian streetfood* som det kallades. de hade fina pappersparasoll i taket.

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenoch gullig logga på pinnarna.

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenvi var sjukt hungriga och åt tempura. sötpotatis aubergine t ex.

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenjohan tog en bao med pekinganka

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenoch så åt vi ångkokt pak choi med svartbönssås. den var DE-VINE.

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenoch så lite pad thai med tofu på det. efter långlunch var vi redo att gå gata upp och ner.

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenhittade en liten butik med nästan samma namn som den här bloggen.

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenoch helt i min smak. hängda växter fina möbler och roliga småsaker att pilla på. de hade café också!

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenvi promenerade förbi fina färgskalor

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenöver broar
 amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenoch in och ut i second hand affärer. t ex denna med ett helt rum fullt av vintagekläder för småbarn! åh.
 amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenfönstershopping på det som var oöppet.

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenen del hade skyltfönsterskatter.

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenhej amsterdamsjohan!

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenamsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenen gigantisk butik full med antika guldspeglar!!!!

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenoch så tog vi en fika med torr morotskaka och halvgott kaffe på ett ställe ned söta plantor i varje fall. alltid något.

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenpromenerade upp och ner alla nio gator

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgaren

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarentill slut fick det vara nog vi var trötta efter fyra timmars sömn med anledning av sen packning och tidig avfärd till arlanda.

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarengick längs kanalerna i skymningen tillbaka till hotellet.
 amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenkvistade in på grandpa-aktiga butiker på vägen som hade gamla flödesscheman.

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenfina möbler & böcker dyra kläder och gullig butikskatt.
  amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenvi kom till hotellet och bestämde middag. vi var sugna på burgare och efter lite vila gick vi ut igen.

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarentill rotisserie. första middagen demanded cava (obs 5 eurocava).

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarensen åt vi dögoda hamburgare. min vegetariska var nog den godaste jag ätit! pommesen var sådär men himmelburgarna vägde upp.

amsterdam I – paraplytak butikskatter & den godaste vegetariska burgarenavslutade kvällen med en varsin gt i högt glas pga de hade en hel meny full av olika! slut på första amsterdamdagen.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Sara! If you will visit the Netherlands soon again, you have to visit Utrecht as well;)! Although Amsterdam is bigger and more metropolitan, Utrecht is just as beautiful, but smaller and less toursitic and also full of good shops and cafés (and it has two nice museums). Also, I really like your blog!

    Carolina 2016-01-18 21:44:35
    Svara
    • Svar på Carolinas kommentar.

      carolina! thank you for the tips and for your nice words. will look it up for next time in the netherlands <3

      Sara Edström 2016-01-18 21:51:04
      Svara
  • måste till amsterdam! så fina bilder!

    Emilia 2016-01-15 20:06:08 http://eewmiliaa.blogg.se
    Svara
  • jag tror jag skulle gilla Amsterdam så så mycket. Himla fint ju <3

    ISA 2016-01-14 23:54:20 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Gud så mysigt med butikskatter!! <3

    Annelie Komorowska 2016-01-14 20:11:06 http://liebeskoma.blogspot.se
    Svara
  • Lovely pictures! My brother lives very nearby the Wildernis shop, it’s a lovely place 😀 so cool you were there! x

    Margareth 2016-01-14 19:15:14 http://www.maggyloves.nl
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!