blått & brandgult & randigt

tyg från emmausnu har jag valt tyg till fredrika och josefines-sew along! i går lade de båda upp instruktioner för hur du ritar mönster till din kjol och jag har inte riktigt bestämt mig för vilken kjol jag ska göra än. antingen fredrikas med pressveck som är lite enklare = större chans att jag hinner slutföra/det blir bra eller josefines med sydda veck som är lite klurigare. jag är orolig att min rastlöshet och lite snabba sätt att skapa inte gör sig så bra på plagg med sånt krav på millimetersprecision men jag kanske borde utmana mig själv.

tyg från emmausi vilket fall som helst har jag som sagt valt tyg. det är vävt och stumt och lagom grovt (hehe så bra terminologi) och jag älskar färgerna. + jag tycker det är så fint med kjolar som är randiga på längden. och så gillar jag tanken av att kjolen inte är det basiga enfärgade plagget som ska matcha allt utan får vara färgklicken. blir ju fint till en enfärgad tisha eller skjorta istället!

tyg från emmausjag köpte det på emmaus vid slussen i stockholm. det är ett stort tips från mig när/om ni letar tyger. kolla second hand för bövelen! finns ofta mycket fint och jag älskar att sy i typ lite grövre gardintyg som det brukar svämma över av på loppisar. både billigare och snällare mot vår jord än att bara köpa nyproducerade tyger.

tyg från emmaustror ni det kan bli fint? ska ni vara med på sew alongen? det tycker jag ni ska de har lagt upp det så pedagogiskt och i bra takt att de allra flesta kan vara med utan problem! läs mer om sew-alongen i fredrikas inlägg här. sypepp!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • MEN vad kul, måste genast rota i tygarkivet här hemma, detta ska jag hänga på.

    Sun 2015-11-25 07:55:08
    Svara
  • så himla fint tyg! tror det blir jättefint vilken kjol du än gör, men baserat på det jag sett som du sytt innan tror jag verkligen inte att ”min” kjol är någon match för dig 🙂

    josefine 2015-11-20 18:48:26 http://www.withheartshapedbruises.blogg.se
    Svara
  • Åh vill så gärna va med, men har inte tillgång till en symaskin för tillfället! Väldans fint tyg i alla fall. Din blogg gör mig glad!

    Emma 2015-11-20 14:10:10
    Svara
  • Så snajsigt tyg ju sara! Peppen på det!

    fredrikapåvinden 2015-11-19 19:17:35 http://fredrikapavinden.com
    Svara
  • Så snajsigt tyg ju sara! Peppen på det!

    fredrikapåvinden 2015-11-19 19:17:35 http://fredrikapavinden.com
    Svara
  • jaa jag ska vara med! ska sy josefines och är lite nervös för all precision.. men tänker att det är lärorikt 🙂

    Ebba 2015-11-19 18:11:03 http://ebbaoctavias.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!