josefin & fredrikas sew along del fyra: min skjorta är färdig!

nu följer ett inlägg med ca 15 foton av MIG. men jag har en bra anledning förstår ni: det är min blogg. nä *skämt åsido* men nämligen att show off mitt senaste sömnadsalster. dvs en skjorta till josefin och fredrikas blus-sew along! tidigare inlägg om denna skapelse hittar ni det första här – det andra här samt det tredje här.

skjortjackan – sara edströmsåhär blev den! utställd & kort naturligtvis med trekvartsärm liggande krage och dragkedja i fram.

skjortjackan – sara edströmhelt rutig! så rutig. får en att känna sig lite som en startflagga i något motorsportslopp. såhär ser den ut från sidan.

skjortjackan – sara edströmganske fin om jag får säga det själv. den var lite klurig att få ihop tygmängdsmässigt då jag sydde den från en stuvbit (fållen är liten ska ni veta i botten) och som ni kan se här fick jag skarva kragen i bak för att få till den symmetrisk.

skjortjackan – sara edströmmen blev väldigt nöjd med hur jag fick till en jämn ruta på snibbarna. även att mittensömmen möts i en ruta.

skjortjackan – sara edströmsom jag nämnde förut tyckte jag det var lite klurigt att få tyget fint mönstermässigt vid axlarna men tycker det blev helt ok! jag fållade ärmarna och botten för hand för att få det svinfint. + att det var mysigt att sitta och göra det i soffan.

skjortjackan – sara edströmäven dragkedjan sydde jag i för hand. kändes viktigt att få det fint sådär mitt fram. förresten! skulle vilja byta blixtlåshänget till något lite finare. en sån där kulstång ni vet kanske? är det någon av er som har tips på var det går/om det går att hitta/köpa separat?

skjortjackan – sara edström skjortjackan – sara edströmoch också som sagt: kanske mer skjortjacka än blus. nu på vintern perfekt istället för tröja men i sen vår och sommar kanske som en lättare jacka? blev väldigt nöjd hur som helst!

och nu längtar jag som en tok till att se vad andra hittat på i sew alongen som fredrika och josefin anordnar. gå med! göre! än är inte för sent och någon gång måste vara den första som en syr en blus visst? ni hittar alla deras pedagogiska och sew-along-relaterade inlägg på länkarna på respektive namn. PUSS

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!