Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

efterrätt till frukost

efterrättsfrukost efterrättsfrukost hej och god morgon! i dag är jag uppe säkert innan tuppen. egentligen skulle louise och hennes katt komma pga rörmokarbesök men det blev uppskjutet och nu har jag massa tid för mig själv. inte fel heller. har t ex ätit en frukost på efterättsnivå. det är kokoschiapudding (bara chiafrön + kokosmjölk + kokosflingor) med bananglass (frysta bananslantar + kakao + jordnötssmör + en skvätt kokosmjölk) och bärkompott. vi har ingen micro så en får lägga in frysta bär på tining i kylen dagen innan. känns så himla hotellfrukostigt finns ju nästan alltid sånt att ha på yoghurten gör det inte? sen sprinklat lite hackad mandel för crunch. MMM. jättegott.

efterrättsfrukostskålen förresten så strategiskt utplacerad i fönster pga mulet ute och dagsljusjakt men också för att jag vill visa de här små kärnorna som badar bredvid. våra avokadokärnor som vi la i vatten för några veckor sen har efter lite vattenbyte och sol öppnat sig och börjat leta sig ut. är orimligt peppad på att förhoppningsvis få en sån här fin planta snart får bli att plantera i helgen.

men nu ska jag åka till skolan. förmiddagen ägnas åt framtidsarkivsjobb med sofia och eftermiddagen åt examensarbete med vår grupp. i kväll ska jag jobba så det blir en lång dag. tur att en fick lite morgonfritid då. ha en fin onsdag <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
  • Hur mycket chiafrön till hur mycket mjölk brukar du ta för en portion?

    Maya 2016-04-14 18:58:11
    Svara
  • Oj. Ska man inte fylla hela glaset med vatten?(ser ut som dina kärnor ligger halva under/halva ovan vattenytan?)

    Amanda 2016-04-06 19:33:03
    Svara
  • HAHA, kopplade inte att det var avokadokärnor förrän du skrev det så jag tänkte bara ”Men gud vad är det för vidriga ägg/fettkulor hon äter till frukost???”

    Jassi 2016-04-06 18:44:07
    Svara
  • Men åh Sara, tack för länken! Ser ju lovande ut för dina kärnor 🙂

    Annette 2016-04-06 17:57:54 http://blog.annettepehrsson.se
    Svara
  • När du gör chiapudding på kokosmjölk menar du sån på burk? Eller det som säljs bland mjölken men heter kokosdryck el något liknande.

    Lotta 2016-04-06 15:13:07
    Svara
  • älskar dina fönsterbrädor alltid! har också 2 kärnor på g + ett ettårigt träd som jag hoppas på ska ta sig efter vintern 🙂

    yrsa 2016-04-06 11:26:23
    Svara
  • Sååå kul med avokadokärnorna, hoppas de växer till sig!

    Klara 2016-04-06 09:13:03 http://klaraamandas.blogg.se
    Svara
  • men gud så gott och lyxigt!

    beata 2016-04-06 08:35:57 http://radarmagazine.se/beata/
    Svara
  • jag har försökt odla fram allt möjligt från kärnor. Men vattnet blir alltid äckligt och det blir typ mögligt. hur har du gjort?

    Frida Svensson 2016-04-06 08:32:36 http://www.fridagsvensson.se
    Svara
    • Svar på Frida Svenssons kommentar.

      jag vet inte hur det gick till men bytte vatten när det började bli grumligt bara och lät glaset stå på vår soligaste plats. men OBS tar ett tag innan något händer kanske 3-4 veckor för oss?

      Sara Edström 2016-04-06 08:53:45 http://www.sar.as
      Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk