amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängen

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenförsta morgonen i amsterdam. hotellet vi bodde på låg i en gammal spårvagnshall så taket såg ut såhär.

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenvi började med att gå ut på frukostjakt.

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängendet var kanske den gråaste dagen i mannaminne.

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängen
dock inte den kallaste dagen i mannaminne och tydligen hade det inte varit den kallaste vintern i amsterdam heller direkt. vissa blommor var förvirrade trodde det var vår och blommade.

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängen
jorpen.

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenvi hamnade på ett frukostplejs i de pijp som vi fått tips om från sofia som bott i amsterdam.

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenjohan tog bröd med svampragu karamelliserad lök pocherat ägg och bacon.
 amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenoch jag eggs florentine med mangold istället för spenat. smarr.
 amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängende hade söt nödutgångsskylt och immiga fönster pga köket var öppet till restaurangdelen. tycker om när en får se när de lagar maten.

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängennär vi ändå var i de pijp så gick vi på albert cuyp market. det är mycket som är lite blah men grävde bland patches och kollade t ex på sygrejer och jag köpte fyra dragkedjor för arton kronor så var nöjd.
 amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenoch så gick vi in i alla second hand-affärer vi råkade stöta på såklart.
 amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenmitt hår blev lockigt av att det var så fuktigt i luften.

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenfint i de pijp! vi flanerade en stund till innan johan ba NÄ nu måste jag ha kaffe.
 amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenså vi gick till scandinavian coffee för johan ville ha filterkaffe. kolla snygg min bf är.
 amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenblev nöjd.
 amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenen vet att det är ett bra ställe om såna här kompisar chillar på golvet. vi satt och planerade vad vi skulle hitta på härnäst och kom på att mat är ju bra att äta.
 amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenså vi gick till sir hummus!

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenoch delade en stor hummustallrik & varma pitabröd till lunch. så bra ställe. tips!
  amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenvi promenerade mer och gick mot museumplein. gick förbi en mottagning av något slag med fin logotyp.
 amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenoch kom till stejdelijk!

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenbyggnaden ser ut som ett rymdskepp.

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenfotade johan inuti den stora kopparpelaren utanför.

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängensen var vi på museet i flera timmar. först såg vi utställningen »using type« som var så inspirerande.

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenamsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenamsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenett rum var helt fyllt med typografibaserade 70×100 affischer från golv till tak. sen fanns också en filmvisning med rörlig typografi blev så peppad på att testa sånt mer.

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängensen såg vi designsamlingarna. den här lampan är så perfekt.

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängen
johan och memphis.
 amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenbroderade tavlor som jag älskade.

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängen
klassiska stolar.

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängen
och perfekta koppar.

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängen+ lite picasso!

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenpå våning två var en utställning med neondetaljer.
 amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängen

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenoch isa genzken: mach dich hübsch.

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenganska flippad utställning som jag inte riktigt fattade men blev overwhelmed av i bland. ett rum var fyllt med fönster från ett flygplan med kastad färg över sig.
  amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängensjälvporträttsserie. konstnären röntgade sig själv när hon skrattade rökte & tuggade tuggummi t ex.

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenoch knäppa installationer i fin färgskala.
 amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenspegeltavlor.
 amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenslutligen gick vi ned och såg textilutställningen som var sådär.
 amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenavslutade i shopen givetvis och köpte en fin liten bok som souvernir och blev typ utkörda för att de stängde.
 amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenså vi promenerade till hotellet med stopp förbi mataffären och köpte lite snacks
 amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenhotellrumsöl & chips innan middag. facetimeade med alice och ralf och försökte komma på vad vi ville äta utan resultat. 

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängentill slut gjorde vi i ordning oss och gick ut ändå.
  amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängen*måste du fota mig hela tiiiideeeen*
 amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenfin kvällstad.

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenvi åt på ett ställe som hette mazzo som inte var något att hänga i julgranen direkt. 

amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenjohans pasta var god men min risotto var helt överkokt och smakade inte så mycket. men vi delade en flaska vin och blev alldeles skrattiga. : )
 amsterdam II – pocherade ägg rymdskeppsbyggnaden & chips i sängenså promenerade vi hem i kvällen och det var slutet på den andra dagen i amsterdam!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Gammalt inlägg men undrar vilket hotell ni bodde på?? och var det något att hänga i julgranen?

    /Lydia :))

    Lydia Milles Gedin 2016-03-15 20:15:05
    Svara
    • Svar på Lydia Milles Gedins kommentar.

      hej Lydia! vi bodde på ett hotell som hette hotel de hallen och främst för att vi fick ett bra pris genom typ hotels.com eller booking.com minns inte riktigt! det var modernt och fräscht! rummen hade inga fönster dock pga vad liksom byggt inuti en spårvagnshall men vi var absolut nöjda. amsterdam är ju inte så stort så vi gick överallt vilket funkade prima också.

      Sara Edström 2016-03-16 09:16:41
      Svara
  • Vad tycker Johan om att du bloggar, fotar och ska dokumentera allting? :)))

    Alice 2016-01-20 14:30:25
    Svara
    • Svar på Alices kommentar.

      jag frågade i detta nu och han svarade: ”det är kul med foton, jag fotar inte så mycket så då får jag fina bilder på mig själv. jag tycker att det är kul att du bloggar. så har man minnen om allt. och fina bilder på köpet. det är ju inte jobbigt direkt” haha <3

      Sara Edström 2016-01-20 15:06:39
      Svara
  • åh min amsterdampepp av dessa inlägg <3!!!!

    yrsa 2016-01-20 10:03:26
    Svara
  • haha namnen på stadsdelarna.. tänk vad gölligt att säga att man bor i de pijp <3

    ISA 2016-01-19 23:53:11 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Vad bodde ni på för hotell? Något du kan rekommendera?

    Louise 2016-01-19 12:51:07
    Svara
  • Du får Amsterdam til å sjå så bra ut, får lyst å bestille flybilettar med ein gong!

    Synnøve 2016-01-19 08:50:22 http://itadakimat.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!